iDEAL is een online betaalmiddel. U betaalt ermee in de vertrouwde internetbankier omgeving van uw bank of uw bank app. Dat is betalen zoals u eigenlijk al gewend bent. In de animatie ziet u hoe iDEAL werkt. snel en veilig betalen via bewezen Nederlandse tussenpartij Mollie .
 

Wanneer kan ik met iDEAL betalen?

Als uw bank iDEAL aanbiedt, kunt u er direct mee betalen. U hoeft zich niet te registreren, niets te downloaden en ook geen account aan te maken om met iDEAL te betalen.

snel en veilig betalen via bewezen Nederlandse tussenpartij Mollie .


 

Hoe werkt een iDEAL betaling?

  • U kiest bij ons voor de betaalmethode iDEAL. Kies de bank waar uw betaalrekening loopt.
  • U wordt vanzelf doorgestuurd naar de internet bankieromgeving van uw bank en logt in op de voor u bekende manier. Snel en veilig betalen via bewezen Nederlandse tussenpartij Mollie .
  • De gegevens van uw betaling zijn al ingevuld, u controleert daarbij of het bedrag en de begunstigde correct zijn en keurt de betaling goed.
  • Na afloop ziet u de betaling direct op uw rekeningoverzicht. Uw bank biedt u ook de mogelijkheid om een bevestigingsbericht met de details van uw betaling naar uw e-mailadres te sturen.

 

Wat kunt u doen?

  • In feite doet u door te betalen met iDEAL een internetbankieren-transactie. U kunt zelf een aantal controles uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw betalingen met iDEAL veilig verlopen en kwaadwillenden uw vertrouwelijke bankgegevens niet onderscheppen.
  • Het webadres (de URL) van de iDEAL-webpagina moet afkomstig zijn van uw bank. Controleer het webadres in de adresbalk van uw webbrowser.
  • VBNL_httpsTN_222346948Het webadres moet zoals bij ons beginnen met ‘https://’ in plaats van ‘http://’. De s staat voor secure, dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde (versleutelde) verbinding tussen uw computer en de website van de bank.
  • Als de iDEAL-website van uw bank er anders uitziet of anders werkt dan u gewend bent, of als u andere twijfels heeft bij de website, controleer dan eerst of de iDEAL-webpagina’s van uw bank overeenkomen met de voorbeeldschermen op de website van uw bank of op iDEAL.nl voordat u verdergaat met de betaling.
  • Schrijf nooit uw wachtwoorden en beveiligingscodes op en sla zeker niet de wachtwoorden en beveiligingscodes voor online bankieren op.